Termeni si conditii

Termeni si conditii

DEFINITII SI TERMENI: 

PERTE – este numele comercial al S.C.  AES FUTURE SRL, persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Str. Stefan Ciobanu, NR. 18 Bis,  Pitesti jud. Argeș, înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J03 /55/2022 , Cod fiscal 45453435

 • Vanzator S.C.  AES FUTURE SRL
 • Cumparator– poate fi orice persoana fizica care are varsta de peste 16 ani sau persoana juridica sau orice entitate juridica cu capacitate deplina de exercitiu care isi face un Cont in cadrul platformei WEB si efectueaza o Comanda acceptand prezentele termene si conditii.
 • – poate fi orice persoana fizica care are varsta de peste 16 ani sau persoana juridica  cu capacitate deplina de exercitiu care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre PERTE (electronic, telefonic, fizic, etc)
 • Utilizator– orice persoana fizica care are varsta peste 16 ani sau persoana juridica cu capacitatea deplina de exercitiu, inregistrata pe platforma WEB, care, prin finalizarea procesului de inregistrare si creare a Contului de , si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.
 • Username– criptonim/pseudonim prin care un anumit Utilizator/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Username-ul este asociat informatiilor din platforma WEB ale Utilizatorului//Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.
 • Cont– sectiunea din platforma WEB formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului plasare si transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Cumparator/Utilizator si istoricul celui din urma in platforma WEB (Comenzi, facturi fiscale, garantiile Bunurilor achizitionate, etc.). Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete si actualizate.
 • Favorite– sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa isi creeze Liste cu Bunuri/Produse pe care doreste sa le urmareasca/supravegheze in vederea unei posibile achizitii utilizandu-se de serviciul oferit de catre Vanzator de urmarire/supraveghere a Bunurilor si Serviciilor prin primirea de Comunicari Comerciale din partea acestuia la solicitare.
 • Autentifica-te – Adresa de e-mail si parola furnizate în cadrul perte.ro în timpul procesului de creare al Contului
 • Cosul meu– sectiune din Cont care permite Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri pe care intentioneaza sa le achizitioneze la momentul adaugarii sau la un moment ulterior;
 • Site/Platforma WEB– magazinul online gazduit la adresa web (domeniul)  perte.ro si subdomeniile celui din urma.
 • Comanda – act electronic ce se genereaza ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator/Utilizator prin care Cumparatorul/Utilizatorul transmite Vanzatorului cu utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță, prin intermediul platofrmei WEB, dorinta sa de a achizitiona Bunuri si/sau Servicii de pe Platforma, furnizandu-i Vanzatorului datele necesare pentru încheierea și realizarea Contractului la Distanta;
 • Bunuri/Produse si Servicii– orice produs/bun mobil sau serviciu listat pe Platforma, inclusiv produsele si/sau serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat la distanta.
 • Campanie– actiune sau o serie de actiuni in vederea expunerii in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp, stabilita de catre Vanzator.
 • Contract– reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau mai multor mijloace de comunicare la distanta (de exemplu, telefon, scrisoare, e-mail, aplicatii online etc.)
 • Continut– reprezinta: Elemente de tip text, grafice sau multimedia, cum ar fi, dar fara a se limita la, informații despre Produse si inclusiv imagini si descrieri ale acestora, videoclipuri promoționale, daca este cazul, descrieri și imagini ale persoanelor, scripturi, software, marci inregistrare, care sunt postate și distribuite în cadrul casadetextil.ro de către Vânzător, fiind proprietatea acestuia sau a furnizorilor sai;
 • Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui Bun sau Serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca Bunul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.
 • Rating – forma de exprimare a gradului de multumire al Utilizatorului/Cumparatorlui fata de un produs. Rating-ul se comunica sub forma de stele/nota/calificativ. Bunurile de pe platforma WEB putand primi un punctaj de la o stea la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator//Cumparator asupra unui Bun sau Serviciu testat de catre cel din urma.
 • Comentariu– apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.
 • Intrebare– modalitate de adresare catre alti Utilizatori/Clienti cu scopul de a obtine informatii suplimentare despre Bunurile sau Serviciile din pagina interesata.
 • Raspuns– informatie/explicatie scrisa si transmisa Utilizatorului//Cumparatorului ce a adresat o Intrebare in Platforma WEB, pe pagina unui anumit Bun/Servicu.
 • Document– prezentele Termene si Conditii.
 • Comunicari Comerciale– orice tip de mesaj trimis (de exemplu : e-mail/SMS/telefonic/mobile push/web push/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, Bunuri si/sau Servicii adaugate in sectiunile Contului, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie.
 • Tranzactie– incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre PERTE, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator sau prin ordin de plata, indiferent de modalitatea de livrare.
 • Specificatii– toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.
 • Zi Lucratoare – Una din zilele de luni pana vineri inclusiv, cu exceptia sarbatorilor legale, declarate zile libere.
 • Curier – Orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid;
 1. TERMENI CONTRACTUALI:
 • Prin inregistrarea unei Comenzi pe Platforma, Cumparatorul isi manifesta acordul privind forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul exercita operatiunile si obligatiile sale comerciale.
 • Notificarea primita din partea Vanzatorului catre Cumparator, dupa momentul plasarii Comenzii are rol doar de informare si nu exprima acceptarea Comenzii plasate. Aceasta notificare se face electronic (automat, prin e-mail/sms) sau telefonic.
 • Pentru motive justificate si/sau neprevazute, Vanzatorul are dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta de indata Cumparatorul la adresa sa de e-mail sau la numarul de telefon, daca sunt puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata suplimentar.
 • Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de acceptare si expediere a Comenzii.
 • Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea contractului fiind certificatul/declaratia de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.
 1. POLITICA DE VANZARE PRIN INTERNET:
 • Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.
 • Pentru motive justificate PERTE poate sa restrictioneze accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Platforma WEB, actiunile si/sau intentiile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel interesele PERTE. In oricare dintre aceste cazuri, Utilizatorul/Cumparatorul se poate adresa cu o cerere scris pe e-mail-ul contact@perte.ro pentru a fi informat de catre PERTE cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.
 • Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta, inclusiv prin suport telefonic sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din platforma WEB. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
 • PERTE isi rezerva dreptul de a publica pe Platforma WEB informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii utlizate de catre acesta,  avand incheiate contracte de parteneriat, pentru o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil daca este cazul.
 • Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Platforma WEB sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.
 • In cazul platilor online Vanzatorul nu este si nici nu poate fi responsabil pentru alte costuri suplimentar suportate de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.
 • Orice informatie utilizata pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe platforma WEB (imagini statice / dinamice / prezentari video / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
 • Dupa achizitionarea unui produs, Cumparatorului i se va putea solicita inscrierea unui Review legat de Bunul si/sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va putea fi transmisa catre adresa de e-mail inscrisa de Cumparator in Cont. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/Cumparatori de pe Site si se va putea implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.
 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA
 • Continutul, astfel cum este definit preliminar, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia expuse pe platforma WEB, sunt proprietatea exclusiva a PERTE, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).
 • Cumparatorului/Utilizatorului ii este interzisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de PERTE, folosirea oricarui Continut in afara Platformei WEB, eliminarea insemnelor ce reprezinta dreptul de autor al PERTE asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al PERTE.
 • Cumparatorul/Utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care faptele sale nu intra in conflict cu prevederile Documentului.
 • Niciun Continut transmis catre , Utilizator sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea PERTE si/sau al angajatului/prepusului PERTE care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
 • Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.
 • PERTE isi rezerva orice drepturi cu privire la proprietatea intelectuala fata de orice utilizator si/sau colaborator/furnizor precum si fata de utilizatorii profesionali/neprofesionali din afara Platformei WEB. Formele de promotii, servicii, creatii video sau fotografii finantate si implementate de PERTE pot fi folosite doar cu acordul expres al titularului.
 1. MODUL DE EFECTUARE A COMENZII:
 • Cumparatorul/Utilizatorul poate efectua Comenzi pe Platforma WEB, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate exact. Adaugarea in cosul de cumparaturi a unui Bun va fi disponibila pentru achizitie doar in cazul in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.
 • Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul declara ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare si/sau livrare(telefon, adresa, e-mail, nume/prenume, etc.), sunt corecte, complete si adevarate la momentul plasarii Comenzii.
 • Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul isi manifesta acordul ca Vanzatorul sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
 • Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse care sunt afisate pe platforma WEB ca urmare a unor erori tehnice sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru Produse. De asemenea Cumparatorul nu poate inainta nicio pretentie ulterioara Vanzatorului sau alte daune-interese in care se constata de catre Vanzator acceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online; invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de PERTE, in cazul platii online; datele furnizate de catre Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
 • Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunte la un Serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renuntare la un Serviciu expira in termen de 14 zile de la: ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat
 • In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur din paginna de RETUR
 • In cazul in care Cumparatorul/Utilizatorul solicita retragerea sa din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, cel din urma trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv (produsul achiziționat). In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
  1. pentru Comenzile achitate cu card bancar, prin restituire in contul din care a fost efectuata plata
  2. pentru Comenzile achitate ramburs / cu numerar, prin restituire cu in contul bancar indicat de Cumarator
 • Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate de catre Cumparator.
 • Daca Bunul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou (ambalaj deschis, accesorii lipsa, Bunul este deteriorat sau a fost spalat/utilizate de cel putin o data), PERTE isi rezerva dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea Bunului in stadiul initial, dupa caz, sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca resigilat sau, la solicitarea Cumparatorului, PERTE va reexpedia Bunul, cheltuielile de livrare fiind suportate de catre Cumparator si va refuza returul.
 1. MOTIVUL DIMINUARII VALORII BUNURILOR RETURNATE:
 • In cazul vanzarilor la distanta Cumparatorul nu are posibilitatea de a verifica Bunurile inainte de incheierea contractului, acesta are dreptul de a se retrage din contract. Din acelasi motiv, Cumparatorului i se permite sa testeze si sa verifice Bunurile pe care le-a cumparat in masura in care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a Bunurilor.
 • In vederea stabilirii naturii, caracteristicilor si modulelor de functionare a Bunurilor, Cumparatorul trebuie sa le manipuleze si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa o faca intr-un magazin fizic real.
 • Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezulta din manipulari altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii Bunurilor.
 • In cazul in care Cumparatorul isi exercita dreptul de retragere dupa ce a utilizat Bunurile intr-o masura care depaseste limita necesara stabilirii naturii, caracteristicilor si modului de functionare a acestora, Cumparatorul  este responsabil pentru eventuala diminuare a valorii Bunurilor.
 • Accesoriile aflate in cutia Bunului precum si ambalajul original al acestuia fac parte integrala din Bun. Ca urmare, Cumparatorul are obligatia atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract sa il returneze in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin infoliere cu folie pentru ambalat din plastic transparent sau ambalat in cutie din carton (fara etichete lipite pe acesta, fara taieturi, rupturi etc.) si impreuna cu toate accesoriile acestuia.
 • Bunurile returnate ce prezinta urme de uzura (pete, zgarieturi, indoituri, fisuri, lovituri, urme de folosire etc.) se accepta retur numai dupa aducerea lor la conformitate, implicand  costurile de igienizare, cosmetizare,reparare, inlocuire a eventualelor piese deteriorate si aducere la o forma comerciala in vederea vanzarii ca produs Reconditionat / Resigilat. Valoarea finala se stabileste in functie de valoarea pieselor ce trebuie inlocuite si a manoperei de reconditionare sau ca diferenta dintre valoarea initiala a produsului nou si valoarea de revanzare a produsului folosit.
 • Orice diminuare a valorii Bunurilor rezultata din manipularea acestora altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii Bunurilor este in responsabilitatea Cumparatorului. Pentru claritate, din pretul total al Bunului returnat, Vanzatorul va retine o suma de bani ce reprezinta diminuarea valorii Bunului in proportie de 5%-50% din valoarea initiala a Bunului, dupa caz. Contravaloarea taxei de diminuare va fi comunicata catre Cumparator la receptionarea Bunurilor returnate.
 • Disponibilitatea unui Bun va fi afisata in platforma WEB dupa cum urmeaza:
 • “in stoc”– avem mai mult de 3 bucati in stocul PERTE.
 • “cantitate limitata”– avem mai putin de 3 bucati in stocul PERTE
 • “precomanda”– Bunul nu este disponibil in stocul PERTE si nici in stocul furnizorului. Dar, daca inregistrezi o comanda pentru un Bun care are in dreptul lui “precomanda”, unul dintre consultantii nostri de vanzari va verifica termenul de aprovizionare al furnizorului si te va contacta ca sa iti comunice disponibilitatea Bunului.
 • “stoc epuizat”– Bunul nu mai este disponibil in stocul PERTE.
 1. BUNURI si/sau SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE REZILIERE:

Sunt exceptate de la dreptul de reziliere din Contract urmatoarele:

 • contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta/a inteles faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;
 • achizitia de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar de catre cel din urma;
 • achizitia de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 • achizitia de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;
 • achizitia de Bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 • achizitia de ziare, periodice si reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;
 • furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.
 1. CONFIDENTIALITATEA:
 • PERTE va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul Document.
 • Nici o declaratie publica, promovare, marketing, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
 • Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestei platforme WEB, se ofera Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul platformei WEB. PERTE nu va putea face parte unui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
 1. INFORMARI SI NOTIFICARI COMERCIALE
 • Cumparatorul/Utilizatorul isi poate modifica in orice moment optiunea cu privire la acordul dat Vanzatorului pentru Informarile si Comunicarile Comerciale continand informatii generale si tematice inclusiv informatii cu privire la oferte sau promotii, dupa cum urmeaza :
 • prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in Informari si Comunicari Comerciale primite de la Vanzator; sau
 • prin contactarea Vanzatorului.
 • In urma achizitionarii unui Bun sau Serviciu, Vanzatorul va transmite Cumparatorului/Utilizatorului Comunicari Comerciale cu privire la sugestii de Bunuri sau Servicii recomandate a fi utilizate impreuna cu Bunul sau Serviciul achizitionat.
 • Utilizatorul se poate dezabona, in orice moment, de la Comunicarile Comerciale mentionate  de mai sus  prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesajele comerciale primite de la PERTE sau prin contactarea PERTE in acest sens.
 • De asemenea, pentru imbunatatirea ofertei de Bunuri si Servicii si a experientei de cumparare, vom folosi datele dvs. pentru efectuarea de cercetari de piata si sondaje de opinie. Informatiile obtinute in urma acestor cercetari de piata si a sondajelor de opinie nu vor fi utilizate in scopuri publicitare ci doar in cele mentionate mai sus. Raspunsurile dvs. la cercetarile de piata si sondajele de opinie nu vor fi asociate cu identitatea dvs. si nici transmise catre terti si nici nu vor fi publicate. Puteti obiecta la utilizarea datelor in scopuri de cercetare de piata si sondaje de opinie in orice moment, prin accesarea link-ului de dezabonare afisat in mesaj sau prin contactarea telefonica/e-mail al PERTE.
 1. FACTURAREA SI MODALITATEA DE PLATA
 • Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul platforemi WEB www.perte.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.
 • Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
 • Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de PERTE, precum si pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.
 • Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
 • Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre PERTE in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.
 • In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de email: contact@perte.ro
 • Plata Online cu card este o modalitate rapida de plata on-line cu cardul, care consta in efectuarea platii online prin intermediul procesatorului de plata pus la dispozitie.
 1. LIVRAREA BUNURILOR
 • Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.
 1. GARANTII
 • Toate Bunurile comercializate de catre PERTE, cu exceptia Bunurilor resigilate si/sau cele exceptate de legislatie, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi (exceptie Bunurile resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte
 • In cazul Bunurilor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre PERTE, iar garantia poate sa acopere o perioada diferita fata de perioada de garantie a aceluiasi Bun nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata in certificatul de garantie pentru fiecare Bun resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a unui Bun resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate si beneficiaza de aceleasi servicii daca nu este stipulat altfel in pagina produsului.
 1. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR
 • Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul livrarii, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului la locatia indicata in Comanda (prin livrare se intelege – predarea și/sau semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului).
 1. RASPUNDERE
 • Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel, in cazul in care Cumparatorul sau oricare terta persoana o poate suferi in urma respectarii de catre Vanzator a tuturor obligatiilor sale conform Comenzii, de asemenea Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune materiale/morale care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in mod special pentru pierderea acestora.
 • Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului si conform legislatiei in vigoare este in totalmente responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.
 • Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc toate Termenele si Conditiile platformei WEB, in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul platformei WEB, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.
 • Vanzatorul isi rezerva dreptul si va putea actualiza si/sau modifica periodic Termenele si Conditiile platformei WEB pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a platformei WEB sau orice modificari alte modificari conform legislatiei in vigoare. Documentul este opozabili Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la momentul afisarii in platforma WEB.  In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe platforma WEB versiunea modificata a Documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui Document.
 1. NOTAREA SI SCRIEREA COMENTARIILOR.
 • Scrierea de Review-uri, Comentarii, de catre Utilizatori/i/Cumparatori, in sectiunile “Recenzii” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi pozitive si negative facand referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.
  La momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu pe platforma WEB, Utilizatorii/ii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial, astfel dand dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa continutul inaintat spre publicare.
 • Utilizatorii/Cumparatorii platformei WEB, la momentul scrierii unui Review/Comentariu in sectiunile delimitate special in acest sens sunt obligati sa respecte urmatoarele reguli:
  1. Sa se refere doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al produsului sau serviciului experimentat, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba pretul, ofertele promotionale sau alte informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii, precum si evitand mentionarea oricaror alte informatii propagandiste;
  2. Sa foloseasca exclusiv limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in domeniul respectiv din care face parte bunul;
  3. Sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara limbaj necenzurat sau fara termeni care pot aduce atingere discriminarii religioase, rasiale, origine sau orienatiei, precum si fara sa excluda orice tipuri de jigniri oricare alte cuvinte ce sunt in masura sa afecteze un alt Utilizator/Cumparator;
  4. Sa se asigure ca informatiile introduse sunt adevarate, drepte, neinselatoare si in conformitate cu legislatia in vigoare.
  5. Sa se asigure ca respecta toate drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
  6. Sa nu faca referire referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii asemanatoare;
  7. Sa nu solicite si sa nu furnizeze date ce tin de individualizare sa sau date cu caracter personal.
  8. Sa nu faca referire la alte platformei WEB asemanatoare cu cea a Vanzatorului;
  9. Sa nu utilizeze sau sa copieze opiniile altor Utilizatori/Clienti in alte scopuri decat cel cu titlu de documentare/informare.
  10. Sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi doar datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe platforma WEB.
 • Utilizatorul/ pe langa o critica/apreciere corecta, in momentul inscrierii unui Review, va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.
 1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
 • Pentru informare se va accesa POLITICA DE CONFIDENTIALITATE  cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care face parte din prezentul Document.
 1. FOLOSIREA COOKIE-URILOR
 1. FORTA MAJORA
 • Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora sau a unei situatii de urgenta institutia pe teritoriul Romaniei. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
 • Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.
 1. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
 • Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Utilizatori / Cumparatori sau alte terte persoane ce au legatura cu prezentul contract, se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Pitesti.

TOP 2

Transport gratuit la cumparaturi de minim 250 RON. 5% REDUCERE la plata cu CARDUL

X